İsrail işgal güçleri Batı Şeria'daki baskınlarına devam ediyor

İsrail işgal güçleri Batı Şeria'daki baskınlarına devam ediyor

7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve silahlı Yahudi çeteler işgal altındaki Batı Şeria'da 160'ı çocuk 719 Filistinliyi öldürdü.

İsrail işgal güçleri Salı günü işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'ta bulunan Balata mülteci kampına baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, İsrail özel kuvvetlerinin Nablus'un doğusundaki Balata mülteci kampına baskın düzenlediğini ve topraklarını savunan Filistinlilerle çatıştığını belirterek, işgal ordusunun çatışmaların devam ettiği esnada Balata kampına ilave kuvvetler sevk ettiğini söyledi.

Yerel ve tıbbi kaynaklara göre, İsrail işgal ordusu bugün şafak vakti Batı Şeria'daki şehir ve kasabalar da dahil olmak üzere bir dizi baskın gerçekleştirdi ve birçok Filistinliyi alıkoydu.

İsrail işgal ordusu ve silahlı Yahudi çeteler, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar devam ederken, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'daki saldırılarını artırdı.

Filistin resmi kaynaklarına göre 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve silahlı Yahudi çeteler 160'ı çocuk 719 Filistinliyi öldürdü, yaklaşık 6.200 Filistinliyi de yaraladı. Aynı süreç içerisinde yaklaşık 11.000 kişi de İsrail işgal güçlerince gözaltına alındı.

İsrail, ABD'nin yoğun desteğiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde bir katliam gerçekleştiriyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre İsrail'in söz konusu tarihten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 130.000'den fazla kişi öldü ve yaralandı. Ayrıca 10.000 kişinin "kayıp" olduğu bildirildi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.