İsrail Lübnan'a yönelik yeni bir saldırı başlattı, Hizbullah ise roketlerle karşılık veriyor

İsrail Lübnan'a yönelik yeni bir saldırı başlattı, Hizbullah ise roketlerle karşılık veriyor

Gerçekleştirdiği son saldırılar İsrail'in Hizbullah'ı tamamen etkisiz hale getirmek istediğini gösteriyor.

Fotoğraf: Hizbullah roketlerinin isabet ettiği bir ev

İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'e roket atmasıyla eş zamanlı olarak Lübnan'ın çeşitli bölgelerine yeni bir saldırı dalgası başlattı ve bu saldırılardan biri elektrik şirketine ait stratejik bir bölgeyi hedef aldı.

Al Jazeera muhabiri, İsrail hava saldırılarının Çarşamba günü Lübnan'ın güneyindeki El Hoş, El Nakura, El Kalila ve El Bazuriye ve diğer birçok kasabayı hedef aldığını aktardı.

İsrail ordusu, devam eden saldırılar nedeniyle güney Lübnan'daki köy sakinlerine ikinci bir açıklamaya kadar evlerine dönmemeleri çağrısında bulundu.

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, başkentin güney banliyölerine yapılan bir saldırıdan birkaç saat sonra, bugün şafak vakti Beyrut yakınlarındaki Saadiyet bölgesinin de İsrail tarafından hedef alındığını söyledi.

İsrail ordusu Salı günü Lübnan'ın farklı bölgelerine birçok saldırı düzenleyerek çok sayıda kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden oldu. Hizbullah ise bu saldırılara İsrail mevzileri ve yerleşim yerlerine yönelik gerçekleştirdiği füze atışlarıyla karşılık verdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre Pazartesi sabahından bu yana İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında şu ana kadar 558 kişi öldü, 1.835 kişi de yaralandı.

Hizbullah roketleri

İsrail medyası Lübnan sınırına yakın çok sayıda İsrail kasabasında sirenlerin çaldığını aktarırken Yukarı Celile'yi hedef alan roket saldırısının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Söz konusu medya kaynakları, Hayfa yakınlarındaki Zichron Yaakov yerleşimine Lübnan'dan en az beş roket atıldığını belirtti ve Hayfa ve Krayot bölgesinde yaklaşık 10 roketin durdurulduğunu duyurdu ve Hayfa'nın güneydoğusundaki Bat Shlomo kasabasına bir foketin daha düştüğünü doğruladı.

İsrail Elektrik Şirketi “stratejik bir tesisi vurma girişiminden” bahsetti ve herhangi bir hasar olmadığını söyledi.

İsrail Ordu Radyosu, Safed'deki bir apartmanın vurulduğunu ve yangın çıktığını, ancak yaralanan olmadığını bildirdi.

Yukarı Celile'deki Safed Belediyesi kent sakinlerinden sığınakların yakınında kalmalarını isterken, İsrail güvenlik güçleri de Yukarı Celile'deki Kiryat Shmona'da kalan sakinlerine sığınakların yakınından ayrılmamaları çağrısında bulundu.

Hizbullah İsrail bölgelerini hedef alan saldırılarını arttırdı ve Yahudi medyası Hizbullah'ın Salı günü 400'den fazla roket attığını duyurdu ki bu rakam İsrail ordusuyla bir yıldır süren çatışmaların başlangıcından bu yana bir günde atılan en fazla roket sayısı.

Geçtiğimiz Pazartesi sabahı gerilimin artmasından bu yana Hizbullah, İsrail askeri üsleri ve havaalanlarının yanı sıra Celile, Safed, Hayfa ve diğer bölgeleri hedef alan roket saldırıları gerçekleştirerek ufak çaplı maddi kayıplara, yaralanmalara ve yangınlara neden oldu.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.