"İsrail Lübnan'da daha önce hiç kullanmadığı silahları kullanacak"

"İsrail Lübnan'da daha önce hiç kullanmadığı silahları kullanacak"

İsrail medyası, İsrail ordusunun Lübnan'daki saldırısında daha önce hiç kullanmadığı bazı silahları kullanacağını öne sürdü.

İsrail-Lübnan hattında savaş hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Bölge kaynakları yaz ayları içerisinde İsrail'in Lübnan'a yönelik işgalini başlatabileceği görüşünde.

Bu doğrultuda yabancıların da Lübnan'ı terk etmeye başladığı ifade ediliyor.

Öte yandan İsrail ordusu da olası işgal öncesinde hazırlıklarına devam ediyor.

İsrailli N12 kanalı muhabiri Nir Dvori, İsrail ordusunun Lübnan'daki savaşta "daha önce hiç kullanmadığı silahları kullanmaya hazırlandığını" dile getirdi.

Dvori, Lübnan'dan İsrail'e atılan roketleri durdurmak için buna gereksinim olduğunu ifade ederek, söz konusu silahların konvansiyonel olmayan (nükleer, kimyasal veya biyolojik silahlar) silahlar olmadığını, aksine konvansiyonel silahlar kullanılacağını söyledi.

İsrail'in kullanacağı belirtilen bu "yeni" silahların çeşitli balistik füzeler ve seyir füzeleri olduğu değerlendiriliyor.

İsrail Gazze ve Lübnan'daki saldırılarını şimdiye kadar savaş uçakları ve topçu güçleriyle düzenlemişti. Balistik füzeler ve seyir füzeleri ise bu saldırılarda kullanılmadı.

Söz konusu değerlendirmeyi güçlendirecek şekilde İsrail'in bugün füze denemeleri yaptığı belirtildi.

İsrail'in orta kesiminde kaydedilen görüntülerde deneme amacıyla fırlatılan füze yer alıyor.

İsrail Savunma Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'in orta kesimindeki bir askeri üsten bir füze itiş sistemi denemesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.