İsrail Lübnan'daki saldırılarını sonlandırma şartlarını ABD'ye sundu

İsrail Lübnan'daki saldırılarını sonlandırma şartlarını ABD'ye sundu

İsrail'in Lübnan'daki savaşı sona erdirmek için ABD'ye sunduğu söz konusu şartların uluslararası toplum tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Axios'un ABD'li ve İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre İsrail geçen hafta ABD'ye Lübnan'daki savaşı sona erdirecek diplomatik bir çözüm için şartlarını içeren bir belge sundu.

Haberde ABD başkanının elçisi Amos Hochstein'ın bugün Beyrut'u ziyaret ederek Lübnanlı yetkililerle çatışmaya diplomatik bir çözüm bulunması olasılığını görüşeceği belirtildi.

Walla web sitesi ABD'li ve İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, söz konusu şartların yazılı olduğu belgenin sınırın her iki tarafında yerlerinden edilmiş insanların evlerine dönmelerini sağlayacağını belirtti.

Belge ayrıca İsrail ordusuna Hizbullah'ın yeniden silahlanmamasını sağlama ve İsrail Hava Kuvvetleri'ne Lübnan hava sahasında operasyon yapma özgürlüğü veriyor.

Walla, ABD'li bir kaynağa dayanarak, uluslararası toplumun İsrail'in belgesinde yer alan koşullarını kabul etmeyebileceğine dikkat çekti.

İsrail'in 23 Eylül'den bu yana hava saldırılarının kapsamını başkent Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan'ın birçok bölgesini kapsayacak şekilde genişletmesi ve ülkenin güneyinde “sınırlı” bir kara harekatı başlatması bölgede geniş kapsamlı bir savaş endişelerini artırmıştı.

Lübnan'a yönelik saldırılar, Lübnan resmi verilerine göre, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 2.350'den fazla kişinin ölümüne, 10.906 kişinin yaralanmasına ve 1.340 milyondan fazla kişinin yerinden edilmesine yol açtı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.