İsrail medyası "Yahya Sinvar'ın son anlarını" paylaştı

İsrail medyası "Yahya Sinvar'ın son anlarını" paylaştı

İsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın hayatını kaybettiğini iddia ettiği saldırının detaylarını paylaştı.

İsrail ordusu geçtiğimiz gün Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği bir saldırıda Hamas lideri Yahya Sinvar'ın hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Olayın ardından İsrail ordusu, Sinvar'ın öldürülmeden önceki son anlara ait olduğunu öne sürdüğü saldırının detaylarını yayınladı.

İddiaya göre Sinvar, Gazze Şeridi güneyindeki Refah bölgesine bağlı Tel es Sultan'daki bir çatışmada yaşamını yitirdi.

16 Ekim günü sabah saatlerinde İsrail askerleri bölgedeki faaliyetleri sırasında Kassam Tugayları'na bağlı savaşçılarla temas yaşadı.

İddialara göre üç kişiden oluşan grup, açılan ateş sonucu bölgedeki binalara sığındı. Bu ana kadar söz konusu grubun içerisinde Yahya Sinvar'ın da olduğu bilinmiyordu.

Ardından İsrail ordusu bölgedeki binaları tanklar ve ağır silahlarla hedef aldı. İddialara göre sığındığı binanın üst katında olan Sinvar, bu saldırıda ağır yaralandı ve sonrasında İsrail ordusu bir insansız hava aracını binanın içerisine gönderdi.

İnsansız hava aracının aktardığı görüntülerde binanın içinde yüzü kapalı bir kişinin yaralı halde koltukta oturduğu görülüyor. İsrail ordusu bu görüntülerin Hamas lideri Yahya Sinvar'a ait olduğunu ifade ediyor.

Aynı kişi İsrail ordusuna ait insansız hava aracı kendisine yaklaştığı esnada sol eliyle hava aracına bir cisim fırlatıyor.

Aktarılan haberlere göre içeride bir kişinin tespit edilmesinin ardından İsrail tankları binayı yoğun bir şekilde hedef almaya başlıyor.

Binanın tank atışlarıyla hedef alınması sonrası Yahya Sinvar olduğu belirtilen kişi hayatını kaybediyor ve cansız bedeni binanın yıkılmasıyla giriş kara düşüyor.

İsrail medyasının aktardığı haberlere göre, ilerleyen saatlerde bina içerisine giren İsrail askerleri, moloz yığınları arasındaki cenazenin Yahya Sinvar'a ait olduğunu tespit etti.

İsrail ordusu geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda Yahya Sinvar'ın tünellerde saklandığını iddia etmişti.

Ölen kişinin Yahya Sinvar olduğunun Hamas tarafından da doğrulanması halinde İsrail'in bu iddiasının gerçeği yansıtmadığı, Hamas lideri Sinvar'ın cephe hattında çatışmaları kontrol ve komuta ederek sürece bizzat katıldığı ortaya çıkmış olacak.

Hamas halen Yahya Sinvar ile ilgili bir açıklamada bulunmuş değil.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum