"İsrail ordusu Gazze-Mısır sınırında kalmakta kararlı"

"İsrail ordusu Gazze-Mısır sınırında kalmakta kararlı"

İsrail ordusunun Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Philadelphi Koridoru'nda yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Uydu görüntüleri İsrail güçlerinin Gazze'nin Mısır sınırı boyunca uzanan Philadelphi Koridoru üzerinde yeni bir yol açtığını ortaya koydu.

BBC Verify tarafından 26 Ağustos ve 5 Eylül tarihleri arasında çekilen ve analiz edilen görüntü, fotoğraf ve videolarda, sınır çiti boyunca sahilden 6.4 km içeriye uzanan yolun bir bölümü boyunca yeni asfalt döküldüğü görülüyor.

Bölgede yol inşa edilmesi, İsrail güçlerinin yakın zamanda bölgeden çekilmeye niyetli olmadığını gösteriyor.

Sosyal medyada paylaşılan video görüntülerinde inşaat araçlarının koridor boyunca yeni asfalt serdiği görülüyordu.

İsrail ordusunun bölgede kalmaya devam edeceği belirtilirken bu konudaki ısrarı Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da sürdürdüğü göze çarpıyor.

İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet'in eski başkanı Nadav Argaman, Cumartesi günü İsrail Kanal 12'de yayınlanan bir röportajında, Netanyahu'yu "Philadelphi Koridoru'nda kontrolü sürdürmenin önemini abartmakla" suçladı.

Argaman, Netanyahu'nun tampon bölgede askeri varlık bulundurma konusundaki ısrarının sadece hükümetini iktidarda tutmaya yönelik olduğunu savundu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.