İsrail ordusu: Kassam Tugayları komutanı Muhammed ed Deyf'e suikast düzenledik

İsrail ordusu: Kassam Tugayları komutanı Muhammed ed Deyf'e suikast düzenledik

İsrail ordusu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed ed Deyf'i hedef aldıklarını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Mevasi bölgesinde düzenlenen saldırıda, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed ed Deyf'in hedef alındığı öne sürüldü.

Açıklamada Muhammed ed Deyf'in beraberinde Kassam Tugayları Han Yunus Tugay Komutanı Refaa Selame ile birlikle bombalandığı iddia edildi.

İsrail ordusu, ikilinin hedef alındığını, hayatta olup olmadıklarına dair istihbarat değerlendirmesinin ise sürdüğünü söyledi.

Hamas'ın iddiaya ilişkin yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in liderlerimizi hedef aldığı yönündeki iddialar asılsız iddialardır. Bu, İsrail'in Filistinli liderleri hedef aldığını iddia ettiği ilk iddia değildir ve daha sonra yalanlarının asılsız olduğu ortaya çıkmıştır."

Hamas, iddiaların bölgedeki katliamı örtbas etmek için ortaya atıldığını kaydetti.

Kassam Tugayları'ndan henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu daha önce de birçok kez Muhammed ed Deyf'i öldürmeye çalışmış ancak başarısız olmuştu.

İsrail'in Muhammed ed Deyf'in hedef alındığını iddia ettiği saldırıda yüzlerce Filistinli sivil de hayatını kaybetti ve yaralandı.

Bölgede halen sivillerin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum