İsrail ordusu tank ve mühimmat sıkıntısı yaşıyor

İsrail ordusu tank ve mühimmat sıkıntısı yaşıyor

İsrail basını, ordusun tank ve mühimmatlar konusunda sorunlar yaşadığını bildirdi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail ordusunun tank ve mühimmatının tükenmekte olduğu bildirildi.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un haberine göre ordu, ülkenin Yüksek Mahkemesi'ne sunduğu dosyalarda, Gazze saldırısı sırasında önemli sayıda tankın hasar gördüğünü ya da tamamen hizmet dışı kaldığını belirtti, ancak tam sayıyı açıklamadı.

Söz konusu belgeler, İsrail ordusunun zırhlı birliklerine kadın askerlerin de dahil edilmesini talep eden resmi bir dilekçeye yanıt olarak verildi.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, mühimmat sıkıntısı nedeniyle kadın savaşçıların orduya dahil edilmesinin Kasım 2025'e kadar ertelendiğini söyledi.

Yedioth Ahronoth'un haberine göre, mahkeme dosyasında "Kolordudaki operasyonel tank sayısı, savaşın ihtiyaçları ve kadınların konuşlandırılması çalışmalarını yürütmek için yetersiz." ifadeleri yer aldı.

Ordu, zırhlı birliklerine yeni tankların eklenmesinin beklenmediğini, ancak ABD'den daha fazla silah almak istediklerini de ekledi:

"Bu da mevcut tank sayısının gerek savaş gerekse eğitim için yetersiz olduğu anlamına geliyor. Buna ek olarak, makinelerin onarımı için gerekli mühimmat ve kaynak miktarı çok sınırlı ve İsrail ordusu bunu artırmak için sürekli çalışıyor."

Gazze'deki savaş boyunca, İsrail'in müttefiki ABD ülkeye milyarlarca dolar değerinde silah sağladı, ancak Başbakan Binyamin Netanyahu kısa süre önce Başkan Joe Biden yönetimini "mühimmat teslimatını yavaşlattığı için" eleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.