İsrail Yahya Sinvar'ın otopsi sonucunu açıkladı

İsrail Yahya Sinvar'ın otopsi sonucunu açıkladı

Yahya Sinvar 7 Ekim 2023'te İsrail'e yönelik gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonunun planlayıcısı olarak gösteriliyordu.

New York Times'ın Cuma günü bildirdiğine göre, İsrail'de yapılan otopside Hamas lideri Yahya Sinvar'ın başından vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

Otopsiyi yöneten Dr. Chen Kugel gazeteye yaptığı açıklamada Sinvar'ın önce kolundan şarapnel parçasıyla yaralandığını, buna bir füze ya da tank mermisinin neden olmuş olabileceğini söyledi.

Hamas lideri daha sonra kan akışını durdurmak için bir kablo ile turnike yapmaya çalıştı. Ancak otopsi raporunda turnikenin yeterince güçlü yapılmadığı ve sağ kolun ön tarafının parçalanmış olduğu ifade ediliyor.

Kugel, Sinvar'ın silahla vurularak öldürüldüğünü söyledi ancak New York Times, kimin ateş ettiğinin, ne zaman ateş ettiğinin ve hangi silahın kullanıldığının belirsiz olduğunu belirtti.

İsrail ordusunun açıklamasına göre Sinvar'la Çarşamba günü rutin bir devriye sırasında karşılaşıldı ve temas sağlandı.

Açıklamaya göre 828. Tugay'a (Bislach) bağlı bir grup asker Refah kentinde ilerlerken üç Filistinli direnişçiye rastladı.

Askerler onların peşindeyken Sinvar'ın diğer ikisinden ayrıldığı belirtildi.

İsrail güçleri daha sonra bir tankla direnişçilerin ikisinin bulunduğu binaya ve Sinvar'ın girdiği diğer binaya ateş açtı.

İsrail medyası ve askeri yetkililer Sinvar'ın bölgede bulunduğuna işaret eden önceden alınmış bir istihbarat olmadığını, olayın tesadüfen geliştiğini söyledi.

İsrail ordusu tarafından yayınlanan görüntülerde Sinvar'ın toz içinde bir koltukta oturduğu ve saldırılar sonucu harap olan eve giren bir insansız hava aracına baktığı görülüyor.

Oldukça bulanık olan görüntülerde sağ eli ağır yaralı ve yüzü örtülü olan Sinnar'ın son anlarında yaklaşan insansız hava aracına bir sopa fırlattığı görülüyor.

İsrail ordusu, Sinvar'ın kimliğini doğrulamak için diş kontrolü ve kestiği baş parmağından DNA testi yaptı. Ayrıca kesilen parmaktan parmak izi tespiti de yapıldığı belirtildi.

Yahya Sinvar 7 Ekim 2023'te İsrail'e yönelik gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonunun planlayıcısı olarak gösteriliyordu.

Sinvar aynı tarihten bu yana hiçbir zaman kamuoyu önüne çıkmadı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.