İsrail Yemen'i bombaladı

İsrail Yemen'i bombaladı

Saldırı, Husilere ait bir insansız hava aracının Tel Aviv'de bir kişinin öldüğü saldırıdan bir gün sonra gerçekleşti.

Husilere bağlı Al Masirah TV, Yemen'in Kızıldeniz'deki liman kenti Hudeyde'ye çok sayıda hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi ve saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini duyurdu.

Cumartesi günü düzenlenen hava saldırıları, Yemen'deki Husilerin Tel Aviv'de bir kişinin ölümüne neden olan insansız hava aracı saldırısını üstlenmesinden bir gün sonra gerçekleştirildi.

Al Masirah TV, Cumartesi günkü saldırıda Hudeyde'deki petrol depolama tesislerinin ve bir elektrik santralinin hedef alındığını ve bölgede yangın çıktığını söyledi.

Haber kaynağı, sağlık yetkililerinin hava saldırıları sonucunda aralarında ölülerin de bulunduğu kayıplar yaşandığını söylediğini aktardı ancak sayı vermedi.

Kendilerini Yemen'in resmi silahlı kuvvetleri olarak lanse eden İran destekli Husiler, 7 Ekim sürecinden bu yana İsrail'e Gazze'ye yönelik savaşını sona erdirmesi için baskı yapmayı amaçladıklarını söyledikleri bir operasyonla Kızıldeniz'deki nakliye yollarını hedef alıyor.

Husiler ayrıca İsrail'e balistik füzeler ve insansız hava araçları da fırlattı ancak bunların tamamına yakını engellendi.

Ancak Cuma günü erken saatlerde patlayıcı yüklü bir insansız hava aracı İsrail hava savunma sistemlerini atlatarak Tel Aviv'de bir binayı vurdu ve İsrail'de büyük bir güvenlik ihlali olarak görüldü.

İsrailli yetkililer karşılık verme sözü verdi. Savunma Bakanı Yoav Gallant Husilere gönderdiği mesajda İsrail'in güvenliğine zarar veren herkesle "hesaplaşacağı" vaadinde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarına karşılık olarak aylardır Yemen'de hava saldırıları düzenliyor. Ancak askeri harekat Yemenli grubun saldırılarını durdurmayı başaramadı.

Öte yandan İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Yemen'deki saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Ordunun açıklamasında Hudeyde limanında Husilere ait çok sayıda "askeri hedefin" vurulduğu öne sürüldü.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum