İsrail'de ana muhalefetten hükümete karşı 'grev' çağrısı

İsrail'de ana muhalefetten hükümete karşı 'grev' çağrısı

İsrail'de ana muhalefet lideri Yair Lapid, Binyamin Netanyahu hükümetine karşı grev çağrısı yaptı.

İsrail ana muhalefet lideri Yair Lapid Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde kalan rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya varılması amacıyla hükümete baskı yapmak üzere "ülke ekonomisini durduracak bir grev" çağrısında bulundu.

Aynı zamanda eski bir başbakan olan Lapid, Gazze'de 6 rehinenin cesedinin bulunmasına atıfta bulunarak "bu sabah kalbi kırılan her İsrailliyi günün ilerleyen saatlerinde Tel Aviv'de düzenlenecek büyük bir protestoya katılmaya" çağırdı. Lapid ayrıca İsrail'in ana işçi sendikasını, işletmeleri ve belediyeleri de greve gitmeye davet etti.

Lapid'in açıklaması, İsrail'in Gazze'de esir tutulan altı rehinenin daha cesedini bulmasının ardından geldi.

İsrail ordusu bugün sabah saatlerinde Gazze Şeridi güneyindeki Refah'ta 6 İsrailli rehinenin daha cesedini bulduklarını açıklamıştı.

Rehinelerin sağ kurtarılamaması ve Netanyahu yönetiminin ateşkesi sağlayamaması özellikle İsrail muhalefetinin tepkilerine yol açtı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.