İsrail'de halk Netanyahu'ya karşı sokaklara döküldü

İsrail'de halk Netanyahu'ya karşı sokaklara döküldü

İsrail'de on binlerce kişi Başbakan Binyamin Netanyahu'yu protesto etmek için sokaklara çıktı.

İsrailli 6 rehinenin Gazze'de ölü bulunmasının ardından Pazar günü İsrail'de geniş kapsamlı protesto gösterileri düzenlendi.

Protestocular, rehineleri serbest bırakacak bir anlaşma imzalamayan Başbakan Binyamin Netanyahu'ya tepki gösterdi.

Kudüs, Tel Aviv ve diğer şehirlerde gösteriler 500 bini aşkın İsrailli protestolar kapsamında sokaklara çıktı.

Kudüs'te protestocular sokakları kapattı ve başbakanlık konutunun önünde gösteri yaptı. Tel Aviv'in ana otoyolunda da toplanan göstericiler, öldürülen rehinelerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı.

İsrail polisi yolları kapatan göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda 29 kişi gözaltına alındı. Sendika liderleri Pazartesi günü bir günlük genel grev çağrısında bulundu.

Halkın artan öfkesi karşısında İsrail İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Arnon Bar-David Pazar günü yaptığı açıklamada, hükümeti bir anlaşma imzalamaya zorlamak için Pazartesi günü genel grev çağrısında bulundu ve İsrail'in ana hava taşımacılığı merkezi olan Ben Gurion havaalanının sabah 8'den itibaren kapatılacağını ifade etti.

Netanyahu ile sık sık ihtilaf içerisine giren Savunma Bakanı Yoav Gallant da anlaşma çağrısında bulunurken muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid de halkı Tel Aviv'deki gösteriye katılmaya çağırdı.

İsrail kabinesinin aşırı sağcı üyeleri ise eylemlere tepki gösterdi. Maliye Bakanı Bezalel Smotrich gösterileri durdurmak için başsavcıdan grevi yasaklamasını istedi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.