İsrail'de Ultra Ortodoks Yahudilerin askerlik krizi büyüyor

İsrail'de Ultra Ortodoks Yahudilerin askerlik krizi büyüyor

İsrail'de askere alınmak istenen Ultra Ortodoks Yahudilerin subaylarla çatıştığı bildirildi.

Ultra Ortodoks Yahudilerin askere alınma girişimlerine yönelik tepkileri artıyor.

İsrail basınında yer alan habere göre, Pazartesi gecesi Ultra Ortodoks Yahudiler, İsrail ordusunun iki üst düzey subayına saldırarak subayları yaraladı.

Eğitim Komutanlığı'nın başındaki Tümgeneral David Zini ve Kara Kuvvetleri Personel Bölümü'nün başındaki Tuğgeneral Shay Tayeb, Bnei Brak kentinin Ultra Ortodoks bölgesinde konuya ilişkin açıklama yapmaya hazırlanırken saldırıya uğradı.

Ultra Ortokods Yahudilerin entegrasyonunu destekleyen Haham David Leybel ile birlikte bölgeye giden iki generalin çevresi bir grup Yahudi tarafından sarıldı. Generallere "katil" diye bağıran Yahudiler arabalarına şişe yağdırdı.

Saldırıda iki general yaralandı.

New Arab'ın haberine göre İsrail ordusu halihazırda Yeşivaların (Yahudi dini okulları) yöneticileriyle, özellikle eğitimlerini yarıda bırakan bazı öğrencileri askere almak için görüşmelerini sürdürüyor.

Ordu ayrıca, askere alınacakların dini gereksinimlerini karşılayabilecek başka bir Ultra Ortodoks birliğinin kurulmasını da değerlendiriyor.

Bazı Ultra Ortodoks hahamlar ise öğrencileri askere alınmaları yönündeki çağrıları dikkate almamaya ve süreci boykot etmeye çağırıyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum