İsrail'den Batı Şeria'da son yılların en büyük toprak gaspı

İsrail'den Batı Şeria'da son yılların en büyük toprak gaspı

İsrail'i Batı Şeria'da 12 kilometrekaredan fazla bir alanı gasp ettiği bildirildi.

Yerleşim karşıtı bir gözlemci kuruluş, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da son otuz yılın en büyük toprak gaspını onayladığını açıkladı.

İsrailli Peace Now grubu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yetkililerin kısa süre önce Ürdün Vadisi'nde 12.7 kilometrekarelik (12 bin 700 dönüm) araziye el konulmasını onayladığını söyledi. Grubun verilerine göre bu 1993 Oslo Anlaşmalarından bu yana en büyük toprak gaspı niteliğinde.

Karar geçen ayın sonlarında onaylanmasına rağmen 3 Temmuz günü kamuoyuna duyuruldu. İsrail Mart ayında Batı Şeria'da 8 kilometrekare, Şubat ayında ise 2.6 kilometrekare araziye el koymuştu.

Peace Now, son kararla beraber 2024 yılının İsrail'in Batı Şeria'da en yoğun toprak gaspını gerçekleştirdiği yıl olduğunu belirtti.

2024 yılında toplamda 23 bin 686 dönüm araziye el konuldu.

Söz konusu araziler birbirine bitişik ve Ramallah kentinin kuzeydoğusunda yer alıyor. İsrail hükümeti bu arazileri devlet arazisi ilan ederek İsraillilere kiralanmasına olanak sağlıyor ve arazilerde Filistinlilerin özel mülkiyetini yasaklıyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.