İsrail'den katliam uyarısı: Gazze şehrini tamamen boşaltın

İsrail'den katliam uyarısı: Gazze şehrini tamamen boşaltın

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kent merkezinin tamamen boşaltılmasını talep etti.

Gazze Şeridi'nde saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, bölgenin kuzeyindeki Gazze kent merkezinin tamamen boşaltılmasını talep etti.

Son haftalarda Gazze şehrinin farklı mahallelerini yoğun saldırılarla hedef alan İsrail güçleri, son olarak bölgenin tamamen boşaltılmasını istedi.

İsrail ordusu daha önceki saldırılar kapsamında Şucaiyye, Derrac, Tuffah, Sabra, Tel Heva, Eski Şehir gibi birçok bölgenin boşaltılması uyarısında bulunmuştu.

İsrail ordusu tarafından Gazze kent merkezine atılan bildirilerde, Gazze Şehri'nde bulunan herkesin güneydeki Deyr el Belah'a gitmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Filistinlilerin açılan "güvenli koridorlar" üzerinden "hızlı bir biçimde ve teftiş edilmeden" güneye geçirileceği kaydedildi.

Bildirilerde "Gazze Şehri tehlikeli bir savaş bölgesi olmaya devam edecek" ifadelerine yer verildi.

gazze-b.jpg

İsrail'in bölgede yoğun bombardımanlar gerçekleştireceği ve yeni katliamlara imza atacağı tahmin ediliyor. Bölgede halen yüz binlerce sivilin yaşadığı biliniyor.

İsrail Gazze'de daha önce çekildiği bölgelerde zaman zaman bu gibi kara saldırıları düzenliyor. Bu saldırılarda, bölgede yeniden organize olmaya çalışan Filistinli direniş gruplarının hedef alındığı belirtiliyor. Ancak saldırılarda çoğunlukla sivil alanlar yaşanmaz hale getiriliyor ve çok sayıda sivil katlediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.