İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırıları sürüyor

İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırıları sürüyor

İsrail savaş uçakları Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta hava saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni hava saldırıları gerçekleştirdi.

Beyrut'un farklı noktalarına düzenlenen saldırılarda bazı binaların yıkıldığı bildirildi.

İsrail ordusu saldırılarda Hizbullah'a ait merkezlerin hedef alındığını iddia etti. İsrail'in söz konusu iddiasına rağmen saldırılarda sivil kayıplar yaşandığı dikkat çekiyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybının 2 bin 546'ya yükseldiğini belirtti.

Bakanlık ayrıca İsrail'in Beyrut'un güneyinde bulunan Beyrut Hastanesi yakınlarına düzenlediği hava saldırısında aralarında dört çocuğun da bulunduğu en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail'in "Hizbullah'a karşı" gerçekleştirdiğini belirttiği saldırılar bir süredir askeri olmayan hedeflere odaklanıyor. İsrail ordusu Hizbullah'ın finansal kaynaklarını hedef alacağını açıklamıştı.

Bu kapsamda İsrail, Beyrut Hastanesi'nin altında Hizbullah'a ait paraların tutulduğunu iddia etti.

İsrail'in söz konusu iddiayı bölgedeki sivil altyapıyı hedef almak için ortaya attığı düşünülüyor. İsrail benzer iddiaları Gazze'deki Şifa Hastanesi için de öne sürmüş ve bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.