İsrail'in El Mevasi'deki katliamında ölü sayısı 90'a yükseldi

İsrail'in El Mevasi'deki katliamında ölü sayısı 90'a yükseldi

Saldırı Gazze’deki İsrail toplu katliamlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Cumartesi günü yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı El Mevasi'ye düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 90'a yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık, ölenlerin yarısının kadın ve çocuklardan oluştuğunu ve birçoğu "kritik" durumda 300 yaralı olduğunu söyledi.

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bölgede üst düzey bir Hamas yetkilisini hedef aldığını ileri sürdü. Ancak Hamas bu iddiaları yalanladı.

Saldırı Gazze’deki İsrail toplu katliamlarından biri olarak kayıtlara geçti.

İsrail saldırının Hamas'ın askeri şefi Muhammed Deyf’i hedef aldığını ancak Deyf’in öldürülüp öldürülmediğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada Deyf'in görevinin başında olduğu, İsrail'in grup liderlerini hedef aldığı iddialarının asılsız ve saldırıyı meşrulaştırmaya yönelik olduğu belirtildi.

Bu arada, sivil acil durum ve sağlık yetkilileri, İsrail'in Pazar sabahı erken saatlerde Gazze Şehrine düzenlediği saldırılarda en az 17 Filistinlinin öldüğünü ve 50'sinin yaralandığını söyledi.

Ölümler, şehrin farklı bölgelerindeki dört eve düzenlenen en az dört ayrı İsrail hava saldırısından kaynaklandı. Bölge sakinleri ve Filistinli sağlık yetkilileri İsrail ordusunun havadan ve karadan saldırılarını arttırdığını söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

tg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.