"İsrail'in Gazze ateşkesi konusundaki tutumu güven vermiyor"

"İsrail'in Gazze ateşkesi konusundaki tutumu güven vermiyor"

Katar, İsrail'in ABD'nin ilettiği ateşkes teklifi konusunda henüz düşüncesini açıklamadığını ifade etti.

Gazze'deki ateşkes görüşmelerinde arabuluculuk yapan Katar Salı günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden tarafından öne sürülen teklif konusunda "İsrail'den net bir tutum" beklediğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el Ensari, "İsrail hükümetinden Biden tarafından ortaya konan ilkelere yönelik henüz çok net bir tutum görmedik" dedi ve "her iki taraftan da somut bir onay gelmediğini" sözlerine ekledi.

Düzenlediği olağan basın toplantısında konuşan Ensari, "İsrailli bakanlardan gelen çelişkili açıklamaları okuduk ve gördük, bu da bize masadaki mevcut teklif konusunda İsrail'de ortak bir tutum olduğuna dair pek güven vermiyor." dedi.

Ensari, Hamas'ın da henüz kesin bir yanıt vermediğini vurgulayarak "Her iki taraftan da bize güven veren herhangi bir açıklama görmedik. Bununla birlikte süreç ilerliyor ve masadaki teklifler üzerinde her iki tarafla da çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik girişmeler uzun süredir çıkmaza girmiş durumda.

Son olarak ABD Başkanı Biden'ın ilettiği teklif, bölgede anlaşma sağlanmasına dair olumlu bir atmosfere yol açmıştı. Ancak aradan geçen süreye rağmen ateşkese dair somut bir adım atılmadı.

Görüşmeler sürerken İsrail Gazze'deki saldırılarına da devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.