İsrail'in Gazze'deki çadır kampa düzenlediği saldırıda en az 40 sivil öldü

İsrail'in Gazze'deki çadır kampa düzenlediği saldırıda en az 40 sivil öldü

Gazze Sivil Savunması ekipleri yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlenen saldırıda onlarca kişinin öldüğünü andığını açıkladı.

Gazze'deki sivil acil durum yetkilileri, İsrail'in Gazze'nin güneyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir kampa düzenlediği saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü ve 60 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gazze Sivil Savunma ekipleri, Han Yunus'un El Mevasi bölgesindeki en az 20 çadırın Salı günü sabah erken saatlerde düzenlenen saldırıda hedef alındığını söyledi.

El Mevasi, İsrail ordusunun Han Yunus ve yakındaki Refah'a yönelik kara işgali sırasında “güvenli bölge” olarak belirlemesinden bu yana yerinden edilmiş insanlarla dolup taşıyor.

Al Jazeera Arapça servisinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, hayatta kalanları arayan kurtarma ekipleri çadır kampta 9 metre derinliğe kadar kraterler bulduklarını söyledi.

Görgü tanıkları bölgede kaotik sahneler yaşandığını, İsrail keşif uçaklarının tepelerinde daireler çizerken yangınları söndürmeye çalıştıklarını anlattı.

Sivil Savunma teşkilatı sözcüsü olay yerindeki ilk değerlendirmelerin saldırının “bu savaştaki en iğrenç katliamlardan biri” olduğunu söyledi.

Sözcü, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin saldırıda ölenlerin cesetlerini almakta güçlük çektiğini söyledi.

İsrail tarafı ise "Han Yunus'taki insani bölgenin içinde konuşlanmış bir komuta ve kontrol merkezini yöneten önemli Hamas mensuplarını" vurduklarını ileri sürdü.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Saldırı öncesinde sivillere zarar verme riskini azaltmak için hassas mühimmat kullanımı, havadan gözetleme ve ek araçlar da dahil olmak üzere çok sayıda adım atıldı” denildi.

Ancak sahadan aktarılan görüntüler İsrail yaptığı açıklamayla örtüşmüyor.

Hamas, savaşçılarının hedef alınan bölgede olduğu yönündeki iddiaları reddetti ve İsrailli yetkilileri "çirkin suçlarını meşrulaştırmak için yalanları sürdürmekle" suçladı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Direniş, herhangi bir üyesinin sivil alanlarda bulunduğunu ya da bu yerleri askeri amaçlarla kullandığını defalarca reddetti" denildi.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.