İsrail'in Gazze'deki saldırılarında en az 27 Filistinli öldü

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında en az 27 Filistinli öldü

İsrail'in kuşatma altındaki Filistin bölgesine yönelik saldırıları, Hamas'ın müttefiki Hizbullah'la İsrail arasındaki gerilim şiddetlenirken de devam etti.

Sağlık görevlileri, İsrail güçlerinin Cuma günü Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta bölgelerine yönelik tank ve hava saldırılarında en az 27 Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı.

İsrail'in kuşatma altındaki Filistin bölgesine yönelik saldırıları, Hamas'ın müttefiki Hizbullah'la İsrail arasındaki gerilim şiddetlenirken de devam etti.

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen bazı Filistinliler, sahildeki çadırların yüksek dalgalar nedeniyle sular altında kalmasından korktuklarını ifade ediyorlar.

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail tanklarının bombardımanında Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat mülteci kampında 8 kişinin öldüğünü ve birkaç kişinin de yaralandığını, Gazze Şehri'nde bir eve düzenlenen hava saldırısında da 6 kişinin öldüğünü belirtti.

Sağlık görevlileri, kuzeydeki Beyt Henun kasabasında İsrail'in bir araca düzenlediği saldırıda birden fazla Filistinlinin öldüğünü ve yaralandığını kaydetti. Bölge sakinleri, İsrail ordusunun Mayıs ayında işgal ettiği güneydeki Refah kentinde, tankların savaş uçaklarının desteğiyle bölgenin kuzeybatısına doğru ilerlediğini aktardı.

Kent sakinleri ve yerel medyaya göre ayrıca, İsrail güçlerinin birkaç evi havaya uçurduğu kentin doğu bölgelerinde şiddetli patlamaların yaşandığını bildirdiler.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada “Savaşçılarımız Refah'ın Tanur mahallesine ilerleyen İsrail güçlerine karşı saldırılar gerçekleştiriyor" denildi.

İsrail'in Refah ile Mısır arasındaki güney sınır hattının kontrolünü elinde tutma talebi, İsrail ile Hamas arasında bir ateşkes anlaşması imzalanmasına yönelik uluslararası çabaların odak noktasını oluşturuyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve ara bulucular Katar ile Mısır aylardır bir ateşkes sağlamaya çalışıyor ancak İsrail ve Hamas'ı nihai bir anlaşmaya ulaştırmayı başaramadılar.

İki engel özellikle zorlayıcı oldu: İsrail'in Gazze ile Mısır arasındaki Philadelphi koridorunda kuvvet bulundurma talebi ve İsrail'in elindeki Filistinli tutsaklara karşılık İsrailli tutsakların takasının ayrıntıları.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail'in bir yılını doldurmak üzere olan saldırıları nedeniyle 41.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti ve 2.3 milyonlık nüfusun neredeyse tamamı yerinden oldu.

Öte yandan İsrail işgali Gazze Şeridi'nde tüm dünyanın gözleri önünde derin bir açlık krizine neden oldu.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.