İsrail'in gizli Batı Şeria planı ortaya çıktı

İsrail'in gizli Batı Şeria planı ortaya çıktı

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Batı Şeria hakkındaki planlarından bahseden bir ses kaydı sızdırıldı.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in bu ayın başlarında Batı Şeria'ya ilişkin planları konusunda yaptığı bir konuşmanın ses kaydı sızdırıldı. Smotrich konuşmasında, işgal altındaki Batı Şeria'nın bağımsız bir Filistin devletinin parçası olmasını engellemekten bahsetti.

İsrail devletini tehlikeye atacak bir Filistin devletini önlemenin yolunun Yahudi yerleşimlerini geliştirmek olduğunu söyleyen Smotrich "Amaç, sistemin DNA'sını uzun yıllar boyunca değiştirmektir" dedi.

Konuşmanın metni ve ses kaydı, konuşma sırasında salonda bir temsilcisi bulunan İsrailli kuruluş Peace Now tarafından CNN'e iletildi.

Smotrich'in ofisi Cuma günü konuşmanın gerçekleştiğini doğruladı

Bu ayın başlarında yapılan bir basın açıklamasında, ofisi Smotrich'in Yahudi yerleşimi ile ilgili bir etkinliğe katılacağını ve amacın "İsrail Devleti'nin kalbinde bir terör devletini önlemek olduğunu" ifade etmişti.

Smotrich şu ifadeleri kullandı:

"7 Ekim'den sonra İsrail toplumunda bir konsensüs oluştu. Bunun yolu yerleşimleri geliştirmektir ve biz de İsrail Devleti'nin yerleşimleri düzenli bir şekilde geliştirmesiyle sonuçlanacak geniş yapısal süreçleri gerçekleştirmeye odaklanıyoruz."

Ses kaydında Smotrich, Savunma Bakanlığı bölgenin kontrolünü elinde tutmaya devam ederken işgal altındaki Batı Şeria için ayrı bir sivil sistem oluşturulduğunu söyledi:

"Ayrı bir sivil sistem oluşturduk, Savunma Bakanlığı bünyesinde bir ofis var. Orada bir bakan var. Orada bir yönetim var, bir ofis gibi, yönetim için bir CEO var, bir devlet dairesinin CEO'su olarak kabul ediliyor, yönetim içinde bütün bir sistem var."

Smotrich önümüzdeki birkaç yıl içinde Batı Şeria'da yerleşimi teşvik etmek için toplu taşıma ve yol sistemleri geliştirme ihtimalinden bahsederek bölgeye "1 milyon Yahudi getirmekten" söz etti.

Yarım saat süren konuşmasında Smotrich, Batı Şeria'da sivil bir yönetim kurulması konusunda "Başbakan Binyamin Netanyahu'yu ikna edebildiğini" söyleyerek "Onun hakkında iyi şeyler söyleyeceğim çünkü hakkını teslim etmek gerekirse, olayı anlar anlamaz tamamen bizimle birlikte oldu." dedi.

İsrail uzun süredir işgal altındaki Batı Şeria'yı Yahudileştirmek için kapsamlı bir plan yürütüyor.

Bu kapsamda birçok araziye el konulurken bölgede Yahudilerin iskan edilmesi için yerleşimler inşa ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.