İsrail'in Lübnan'daki saldırısında Endonezyalı 2 BM askeri yaralandı

İsrail'in Lübnan'daki saldırısında Endonezyalı 2 BM askeri yaralandı

İsrail ordusu dün Lübnan'ın güneyindeki saldırıda BM unsurlarını hedef almıştı.

Endonezya Cuma günü yaptığı açıklamada Lübnan'da İsrail ateşi sonucu iki BM barış gücü askerinin yaralandığını doğruladı ve saldırıyı uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirdi.

BM barış gücü UNIFIL, İsrail askerlerinin Perşembe günü Lübnan'ın güneyindeki karargahlarına ateş açtığını, iki askerin yaralandığını belirtmişti.

İsrail tarafından yapılan açıklamada "UNIFIL'in yer değiştirme taleplerini reddetmesinin ardından düzenlenen operasyonda BM mevzilerinin yakınındaki Hizbullah güçlerinin hedef aldığını" iddia etti.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi yaptığı açıklamada "Nakura'da yapılan saldırıda iki personel yaralandı ve bunlar Endonezya'dandı" dedi.

Bakan, iki barış gücü askerinin hafif yaralandığını ve daha fazla gözlem için hastanede olduklarını da sözlerine ekledi.

Endonezya'nın Lübnan'daki BM misyonu UNIFIL'de görev yapan yaklaşık 1232 personeli bulunuyor. UNIFIL'in toplan gücü ise yaklaşık 10 bin askerden oluşuyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum