İsrail'in Lübnan'ın kuzeyinde düzenlediği hava saldırısında Hamas komutanı ve ailesi öldürüldü

İsrail'in Lübnan'ın kuzeyinde düzenlediği hava saldırısında Hamas komutanı ve ailesi öldürüldü

İsrail Beyrut'un güney mahallelerine saldırılar düzenlemeye devam ederken Gazze'deki savaşın başladığı günden bu yana ilk kez Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentini hedef aldı.

İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerinde Lübnanlı silahlı grup Hizbullah'a yönelik hava saldırıları devam ederken Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, askeri kanadından bir yöneticinin, eşi ve iki kızı ile birlikte İsrail'in Lübnan'ın kuzeyine düzenlediği saldırıda hayatını kaaybettiğini açıkladı.

Hamas, Komutan Said Atallah Ali ve ailesinin Cumartesi günü kuzeydeki Trablus kenti yakınlarındaki Beddavi kampındaki evinin hedef alınması sonucu öldürüldüğünü ve bölgenin yaklaşık bir yıl önce Gazze savaşının başlamasından bu yana ilk kez vurulduğunu söyledi.

Ali'nin Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki lider kadrosundan olduğu belirtiliyor.

2k.jpeg
Said Atallah Ali ve iki kızı

İsrail son haftalarda Lübnan'daki Hamas yetkililerini defalarca hedef aldı ve grubun en üst düzey liderlerinden birkaçını öldürdü. Hamas son haftalarda 18 üst düzey komutanının İsrail saldırılarında öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu liman kenti Trablus yakınlarındaki saldırı hakkında henüz açıklama yapmadı.

Lübnan'da ölü sayısı 2.000'i aştı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, cuma günü yaptığı açıklamada, çoğu son iki hafta içerisinde olmak üzere İsrail saldırılarında şimdiye dek ölenlerin sayısınının 2.000'i geçtiğini belirtti.

Lübnan hükümeti İsrail'i sivilleri hedef almakla suçluyor ve öldürülenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğunu ifade ediyor.

Lübnan Kızıl Haçı, Lübnan devlet hastaneleri ve Hizbullah'a bağlı kurtarma görevlileri de dahil olmak üzere sağlık ekiplerine ve tesislerine yönelik İsrail saldırıları da artarak devam ediyor.

Hükümet, İsrail saldırıları nedeniyle 1.2 milyondan fazla Lübnanlının evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler, Lübnan'da yerinden edilen insanlar için yapılan barınakların çoğunun dolu olduğunu söyledi. Pek çok kişi kuzeye Trablus'a ya da komşu Suriye'ye kaçmıştı ancak Cuma günü İsrail'in düzenlediği bir saldırı Lübnan ile Suriye arasındaki ana sınır kapısınının kapanmasına neden oldu.

BM sözcüsü Stephane Dujarric, Lübnanlı sivillerin hayatını kaybetmesini “hiçbir şekilde kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore'ye ait bir askeri nakliye uçağının Cumartesi günü 97 vatandaşını ve aile üyelerini Lübnan'dan geri tahliye ettiğini açıkladı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum