İsrail'in Refah'taki saldırısında insanlar diri diri yandı

İsrail'in Refah'taki saldırısında insanlar diri diri yandı

Refah'a yönelik saldırı uluslararası bir tepkiye yol açarak yeniden ateşkes çağrılarına neden oldu.

Refah'ın Tel es-Sultan bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilere yönelik saldırı, Gazze'ye yönelik savaşın başlamasından bu yana en ölümcül saldırılardan biri oldu ve sığınaklarda kullanılan ağır bombalar insanları paramparça etti.

Filistinli bir sağlık görevlisi haber ajanslarına yaptığı açıklamada, "İsrail bombardımanında aralarında kafası olmayan bir çocuğun ve vücutları parçalara ayrılmış çocukların da bulunduğu çok sayıda çocuk şehidi çıkardık" dedi.

Sivil savunma teşkilatında üst düzey bir yetkili olan Muhammed el-Muğayyir AFP'ye konuştu: "Kömürleşmiş cesetler ve parçalanmış uzuvlar gördük... Ayrıca uzuvları kesilmiş vakalar, yaralı çocuklar, kadınlar ve yaşlılar gördük."

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun "uluslararası hukuka uygun olarak gerçekleştirildiğini" iddia ettiği saldırıda ABD yapımı 900 kiloluk bombaların kullanıldığını söyledi.

İsrail güçleri Refah'ta güvenli bölge olarak belirlenen ve yerinden edilmiş insanların barındığı bir çadır kampını bombalayarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 Filistinlinin ölümüne neden oldu.

Saldırı uluslararası bir tepkiye yol açarak yeniden ateşkes çağrılarına neden oldu.

Filistinli yetkililere göre, Tel es-Sultan'daki kampa yönelik saldırı, İsrail güçlerinin Cebaliye, Nuseyrat ve Gazze Şehri gibi diğer bölgelerde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı yerleri bombalayarak en az 160 kişiyi öldürmesinin ardından geldi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında 7 Ekim'den bu yana en az 35.984 Filistinli öldürüldü ve 80.643'ten fazla kişi de yaralandı. Hamas'ın o tarihteki saldırısında İsrail'de ölenlerin sayısı 1,139'a ulaşırken onlarca kişi hala esir tutuluyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.