İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırıda Esed rejimi subayı öldü

İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırıda Esed rejimi subayı öldü

İsrail sık aralıklarla Suriye'deki Esed rejimi ve İran'a bağlı güçlere saldırılar düzenlese de bu saldırılarla ilgili hiçbir yorumda bulunmuyor.

Esed rejimine bağlı SANA haber ajansının askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail'in Çarşamba günü ülkenin güneyinde düzenlediği hava saldırısında rejim güçlerinden bir subay öldü.

"Düşman İsrail, Kuneytra ve Dera vilayetlerinde silahlı kuvvetlerimize ait iki askeri mevziye insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi" diyen ajans, saldırının subayın ölümüne ve maddi hasara yol açtığını ileri sürdü.

İsrail, Suriye'deki savaşın başlamasından bu yana kuzey komşusuna yüzlerce saldırı düzenledi ve bu saldırılarda çoğunlukla Esed rejimi mevzileri ile İran’a bağlı Hizbullah grubu da dahil olmak üzere Tahran destekli grupları hedef aldı.

İsrail Suriye'deki saldırılar hakkında nadiren yorum yaparken, İran'ın bu ülkedeki nüfuzunu genişletmesine izin vermeyeceğini defalarca dile getirdi.

Suriye'deki çatışma, güvenlik güçlerinin hükümet karşıtı protestoları şiddet kullanarak bastırmasının ardından 2011 yılında patlak verdiğinden bu yana yarım milyondan fazla insanın ölümüne ve milyonlarca insanın da yerinden edilmesine neden oldu.

Süreç içerisinde İran ve Rusya da Esed rejimine açıktan destek vererek ülkede sivillere yönelik işlenen çok sayıda katliama ortak oldular.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.