İsrail'in Yemen saldırısı sonrası Suudi Arabistan'dan ilk açıklama

İsrail'in Yemen saldırısı sonrası Suudi Arabistan'dan ilk açıklama

Sözcü, Krallığın "hiçbir unsurun hava sahasını ihlal etmesine izin vermeyeceğini" de sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan Pazar günü yaptığı bir açıklamayla Yemen'in liman kenti Hudeyde'yi hedef alan İsrail saldırısına dahil olmadığını açıkladı.

Cumartesi günü İsrail ordusu, Husilerin son aylarda İsrail'e yönelik saldırılarına karşılık olarak savaş uçaklarının Yemen'deki hedefleri bombaladığını duyurdu.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Turki el Maliki, resmi Suudi Basın Ajansı (SPA) tarafından yayınlanan açıklamasında "Suudi Arabistan'ın Hudeyde'nin hedef alınmasıyla hiçbir ilişkisi ya da dahli yoktur" ifadelerini kullandı.

Sözcü, Krallığın "hiçbir unsurun hava sahasını ihlal etmesine izin vermeyeceğini" de sözlerine ekledi.

SPA'nın bir başka haberine göre dışişleri bakanlığı "askeri tırmanışı" "büyük bir endişeyle" izlediğini belirterek, bunun "bölgedeki mevcut gerginliği arttırabileceğini ve Gazze'deki savaşı sona erdirmek için devam eden çabalara zarar verebileceğini" söyledi.

Bakanlık itidal çağrısında bulundu ve Suudi Arabistan'ın Yemen'de barışı destekleme ve bölgesel güvenliği sağlama çabalarını sürdürdüğünü teyit etti.

Yemen'deki itfaiyeciler İsrail saldırısının neden olduğu büyük bir yangınla mücadele etmeye devam ederken Husiler tarafından yapılan açıklamada en az üç kişinin öldüğü bildirildi.

İsrail'in Pazar günü gerçekleştirdiği ölümcül saldırının ardından İran destekli Husiler "büyük" bir karşılık verecekleri vaadinde bulundu.

Pazar günü geç saatlerde İsrail, Arrow 3 füze savunma sisteminin Yemen'den ateşlenen karadan karaya bir füzeyi düşürdüğünü açıkladı.

Önlemeden önce İsrail'in güneyindeki Kızıldeniz liman kenti Eilat'ta hava saldırısı sirenleri çalmış ve kent sakinleri sığınaklara koşmuştu.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.