İsrailli Bakan Ben-Gvir'den Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrailli Bakan Ben-Gvir'den Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir bugün sabah saatlerinde Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İsrail güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa avlularına giren Ben-Gvir burada dolaştı ve ayin gerçekleştirdi.

Ben-Gvir'in İsrail güçlerince sıkı bir şekilde korunması dikkat çekti.

Ben-Gvir burada "rehinelerin geri dönmesi için dua ettiğini", ancak bunun "pervasız bir anlaşma olmadan gerçekleşmesi gerektiğini" kaydetti.

Aşırı sağcı bakan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da "uluslararası baskıya boyun eğmemesi" ve "Gazze'deki askeri harekata devam etmesi" için baskı yaptığını söyledi.

Yahudi yerleşimciler cuma ve cumartesi haricinde her gün Mescid-i Aksa'ya girebiliyor. Cuma günleri cuma namazları sebebiyle buna izin verilmezken cumartesi günü ise Yahudilerin tatil günü olan "şabat" olduğundan baskınlara ara veriliyor.

Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın ve saldırılar son dönemde artış gösteriyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te baskılarını artırması neticesinde, Yahudilerin baskınları ciddi bir direnişle karşılaşamıyor. Binlerce Filistinlinin gözaltına alındığı bölgede Filistinlilerin hareketi büyük ölçüde sınırlandırılmış durumda.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.