İsrailli bakandan 'Arz-ı Mevud' açıklaması

İsrailli bakandan 'Arz-ı Mevud' açıklaması

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail topraklarını Şam'a doğru genişleteceklerini söylerken 'Arz-ı Mevud'a (Vadedilmiş Topraklar) atıfta bulundu.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, tüm Filistin topraklarını ve Suriye'nin başkenti Şam da dahil olmak üzere komşu Arap topraklarını kapsayacak bir Yahudi devletinin kurulmasını savundu.

Smotrich, Avrupa merkezli Arte kanalında yayınlanan belgeselde, "Yahudi öğretilerine göre İsrail'in sınırlarını Arap topraklarının derinliklerine doğru genişletmeyi umduğunu" ifade etti.

Smotrich "Kudüs'ün geleceğinin Şam'a kadar genişlemek olduğu yazılıdır" ifadelerini kullandı.

Sunucunun "İsrail'ın sınırları deniz ve nehir arasında mı kalacak yoksa genişleyecek mi?" sorusuna Smotrich "Kesinlikle genişleyecek ancak yavaş yavaş" yanıtını verdi.

Belgeselde Smotrich gibi İsrailli siyasetçilerin "vadedilen topraklar" (Arz-ı Mevud) adı altında İsrail'in sınırlarının Ürdün, Lübnan, Mısır, Suriye, Irak ve Suudi Arabistan topraklarını içerecek şekilde genişlemesi gerektiğine inandığı belirtiliyor.

Smotrich, İsrail'de Binyamin Netanyahu liderliğindeki kabinenin önde gelen isimlerinden biri.

Aşırı sağcı ve İslam karşıtı görüşleriyle öne çıkan Smotrich daha önce Filistinlilere karşı nefret söylemleriyle gündeme gelmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum