"İsrailli keskin nişancılar Gazzeli çocukları kafalarından ve kalplerinden vuruyor"

"İsrailli keskin nişancılar Gazzeli çocukları kafalarından ve kalplerinden vuruyor"

ABD vatandaşı Yahudi bir doktor, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği vahşete ilişkin tanıklıklarını anlattı.

Gazze'de gönüllü olarak çalışan iki Amerikalı doktor, başından ve kalbinden kurşun yarası almış çok sayıda çocuk gördüklerini ve tedavi ettiklerini belirtti.

Ortopedi ve el cerrahı olan Yahudi asıllı Mark Perlmutter ile travma ve bakım cerrahı Feroze Sidhwa, Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı çeşitli tıp uzmanlarından oluşan 12 kişilik acil sağlık ekibiyle birlikte Nisan ve Mayıs aylarında Gazze'nin güneyindeki bir hastanede gönüllü olarak iki hafta geçirdi.

Perlmutter, Amerikan yayın kuruluşu CBS News'e verdiği son röportajda, neredeyse sadece silahla vurulma, bomba şarapneli ya da çöken binaların altında kalma sonucu yaralanan Filistinli çocuklarla ilgilendiğini açıkladı.

Deneyimleri hakkında kamuoyu önünde konuşan doktorlar, daha önce Gazze'deki gibi acılara hiç tanık olmadıklarını ifade ettiler:

"57 yıllık gönüllülük hayatımız boyunca dört kıtada 40'tan fazla cerrahi görevde çalıştık. Felaket ve savaş bölgelerinde çalışmaya, ölüm, katliam ve umutsuzlukla içli dışlı olmaya alışkınız. Ancak bunların hiçbiri bizi bu bahar Gazze'de gördüklerimize hazırlayamadı."

Doktorlar, kafasından ya da kalbinden kurşun yarası almış çok sayıda çocuğu tedavi ettiklerini de ifade ettiler:

"Bir çocuğun bir patlamada kasıtsız olarak yaralanmış olabileceği iddia edilebilir. Ancak kafaya isabet eden kurşun yaraları tamamen farklı bir konu."

Han Yunus'taki Avrupa Hastanesi'nde iki hafta geçiren doktorlar, 220 yataklı hastaneye 1500 kişi kabul edildiği için hastanenin aşırı derecede kalabalık olduğunu kaydetti. "Dört hastanın kalması gereken odalarda genellikle 10 ila 12 hasta kalıyordu" diyen doktorlar, toplamda 15 bin kişinin hastane arazisinde ve hastanenin koridorlarında, banyolarında ve diğer bölgelerinde barındığını da sözlerine ekledi.

İsrail'in emri üzerine Temmuz ayında hastane boşaltılmak zorunda kalınmıştı.

Doktor Perlmutter, "sahada çalıştığı 30 yıl boyunca sivillere yönelik bu düzeyde bir katliam görmediğini" vurguladı. Perlmutter sivil kayıpların neredeyse sadece çocuklardan oluştuğunu ve genellikle keskin nişancı mermileriyle yaralandıklarını belirtti. "İki kez vurulan çocuklarım var" diyen doktor Perlmutter, "Gazze'deki çocukların keskin nişancılar tarafından vurulduğunu mu söylüyorsunuz?" sorusuna "Kesinlikle" diye yanıt verdi.

Perlmutter sözlerine şöyle devam etti:

"Fotoğraflarını çektiğim iki çocuk var. O kadar net bir şekilde hedef alınarak vurulmuşlar ki ben bile steteskopumu kalplerinin üzerine daha isabetli bir şekilde yerleştiremezdim. Aynı çocuk ayrıca doğrudan başının yan tarafından da vurulmuş. Hiçbir çocuk 'dünyanın en iyi keskin nişancıları' tarafından yanlışlıkla iki kez vurulmaz. Ve bu çocuklar tam 'isabetle' vurulmuşlardı."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum