İsrailli Yahudilerin yarısı Gazze'de uluslararası hukuka uyulmaması gerektiğini söylüyor

İsrailli Yahudilerin yarısı Gazze'de uluslararası hukuka uyulmaması gerektiğini söylüyor

Araştırma sonuçları Pazar günü Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından açıklandı.

Yeni bir kamuoyu araştırması İsrailli Yahudilerin en az yüzde 47'sinin İsrail'in Gazze'de devam eden savaş sırasında uluslararası hukuk ve ahlaki değerlere uymaması gerektiğine inandığını ortaya koydu.

Anketin bulguları Pazar günü Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS) tarafından açıklandı.

Aynı ankete göre İsraillilerin çoğunluğu Filistinli bir tutukluya cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan cezaevi görevlilerinin cezai kovuşturmaya uğramaması ve sadece ordu tarafından disipline sevk edilmesi gerektiğine inanıyor.

Geçtiğimiz ayın sonlarında dokuz İsrail askeri, İsrail'in güneyindeki Negev çölünde yer alan Sde Teiman'da tutuklu bulunan bir Filistinliye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.

Olay İsrail'de büyük bir tepkiye yol açmış, aralarında bir milletvekili ve bakanın da bulunduğu aşırı sağcı bir kalabalık tutuklamaları protesto etmek amacıyla gözaltı merkezini ve askeri mahkemeyi basmıştı

Gözaltına alınanlardan beşi, ordunun iddianame hazırlama kararını beklemek üzere Salı günü ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana kuşatma altındaki bölgede en az 40.000 Filistinliyi katletti.

İsrail saldırılarında 92.401'den fazla kişi de yaralanırken, en az 10.000 kişinin kayıp olduğu, muhtemelen öldüğü ve enkaz altında kaldığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudiler 7 Ekim’den bu yana 147’si çocuk, 9’u kadın olmak üzere en az 632 Filistinliyi öldürdü.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.