İtalya Esed rejimiyle normalleşiyor

İtalya Esed rejimiyle normalleşiyor

Suriye'ye büyükelçi gönderen İtalya, Esed rejimiyle ilişkilerini normalleştiren ilk G7 ülkesi olacak.

İtalya Dışişleri Bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, İtalya'nın Suriye'ye "dikkatleri çekmek üzere bir büyükelçi atamaya karar verdiğini" belirtti.

Böylece İtalya, savaşın başlamasından bu yana Esed rejimiyle ilişkilerini normalleştiren ilk G7 ülkesi olacak.

İtalya 2012 yılında Şam'daki büyükelçiliğindeki tüm personelini geri çekmiş ve Suriye'deki diplomatik faaliyetlerini askıya almıştı.

İtalya, Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye özel temsilcisi olan Stefano Ravagnan'ı büyükelçi olarak atadı. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani Reuters'e yaptığı açıklamada Ravagnan'ın kısa süre içerisinde görevine başlayacağını belirtti.

İtalya ve diğer yedi AB ülkesi geçen hafta bloğun dış politika şefi Josep Borrell'e bir mektup göndererek Avrupa Birliği'nin ülkede daha aktif bir rol oynamasını istemişti.

Mektup İtalya'nın yanı sıra Avusturya, Güney Kıbrıs, Çekya, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya ve Slovakya tarafından da imzalanmıştı.

Tajani Cuma günü yaptığı açıklamada, "Borrell, Avrupa Dış Eylem Servisi'ni neler yapılabileceğini araştırmakla görevlendirdi" dedi ve yeni bir büyükelçinin atanmasının "Borrell'e gönderdikleri mektup doğrultusunda dikkatleri Suriye'ye çekmek için" olduğunu sözlerine ekledi.

Halihazırda Şam'da Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan olmak üzere altı AB büyükelçiliği açık bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.