Japonya ile ABD arasında "atom bombası" gerilimi

Japonya ile ABD arasında "atom bombası" gerilimi

Japonya, ABD'li siyasilerin Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa, ABD Kongresi'nde Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atılmasını onayladığı izlenimi veren ifadelere tepki gösterdi.

Dış İlişkiler Komitesi'nin 10 Mayıs tarihli oturumunda konuşan Kamikawa, "Açıklamalar uygunsuz ve kabul edilemez." ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrasında Japonya, ABD tarafına Japonya'nın tutumunu açıklayan resmi mektuplar gönderdi.

Kamikawa, "Senatör Graham'ın Orta Doğu'daki mevcut durum tartışılırken Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atılması konusunu gündeme getirmesini kabul edemeyiz." şeklinde konuştu.

Atom bombalarının "pek çok değerli cana mal olduğunu, hastalık ve sakatlıklar şeklinde tarif edilemez acılara yol açtığını" kaydeden Kamikawa, "nükleer silahların kullanımı, bu tür silahların muazzam yıkıcı kapasitesi ve ölümcül gücü nedeniyle uluslararası hukukun ideolojik temeli olan insancıllık ruhuna uymamaktadır." dedi.

ABD Senatosu'ndaki 8 Mayıs tarihli oturumda, Güney Carolina'dan Cumhuriyetçi Lindsey Graham, İsrail'in Gazze'ye atom bombası atma olasılığını savunmuştu. Graham örnek olarak da İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'ya atom bombası atılmasını göstermişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum