Japonya'ya ait iki F-35 savaş uçağı acil iniş yaptı

Japonya'ya ait iki F-35 savaş uçağı acil iniş yaptı

Japonya'da uçuş eğitimleriyle ilgili sorun ve kazalar sık bir şekilde yaşanmaya başlandı.

Yetkililer, iki Japon F-35A savaş uçağının Pazartesi günü Japonya'nın kuzeyindeki ticari bir havaalanına acil iniş yaptığını, ancak herhangi bir yaralanma ya da hasar meydana gelmediğini açıkladı.

Havaalanı yetkilileri, savaş uçaklarının Misawa Hava Üssü'nden eğitim uçuşunda olduğunu ve birinin belirtilmeyen bir mekanik sorun yaşaması ve acil iniş talep etmesi üzerine yakındaki Aomori Havaalanı'na güvenli bir şekilde indiğini söyledi.

Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri acil inişin nedeni de dahil olmak üzere ayrıntı vermeyi reddetti.

Havaalanı, operasyonlar normale dönmeden önce acil iniş nedeniyle pistinin yaklaşık 20 dakika kapalı kaldığını söyledi.

Olay, Japon ordusunun uçuş eğitimiyle ilgili bir dizi sorunun sonuncusu.

Nisan ayında Japon donanmasına ait iki SH-60K Seahawk helikopteri gece yapılan bir denizaltı savunma savaşı tatbikatı sırasında çarpıştıktan sonra Tokyo'nun güneyinde Pasifik'e düşmüş ve bir mürettebat ölürken yedi kişi de kaybolmuştu.

Geçtiğimiz ay, sekiz kişiyi taşıyan bir C-2 nakliye uçağı, bir eğitim uçuşu sırasında kokpit penceresinin kayarak açılması üzerine Japonya'nın merkezindeki ticari bir havaalanına acil iniş yaptı. Olayda herhangi bir hasar ya da yaralanma rapor edilmedi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.