Kanada Ukrayna'da 2000 adet füze gönderecek

Kanada Ukrayna'da 2000 adet füze gönderecek

Kanada, Kiev'e 4 milyar Kadana doları askeri yardım olmak üzere toplam 14 milyar Kanada dolarının (10.2 milyar dolar) üzerinde yardımda bulundu.

Kanada Savunma Bakanı Bill Blair Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kanada'nın yakında Ukrayna'ya toplam 2.000 adet ihtiyaç fazlası savaş başlığı olmayan füzenin yanı sıra başka silahlar da göndermeye başlayacağını söyledi.

Bakan yaptığı açıklamada, Kanadalı uzmanların son birkaç ayı savaş başlığı olmayan füzelerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamakla geçirdiğini söyledi.

Blair'in sözcüsü ayrıca e-posta yoluyla yaptığı açıklamada Kanada'nın bazı savaş başlıklarını eninde sonunda Ukrayna'ya göndermeyi planladığını söyledi ancak detay vermedi.

Kanada ayrıca çeşitli zırhlı araçlara takılabilen 29 adet Alman yapımı uzaktan kumandalı silah istasyonu ve 130.000 adet hafif silah mühimmatı da gönderecek.

Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Kanada, Kiev'e 4 milyar Kadana doları askeri yardım olmak üzere toplam 14 milyar Kanada dolarının (10.2 milyar dolar) üzerinde yardımda bulundu.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum