"Katalanlar birkaç gün içinde bağımsızlık ilan edecek"

"Katalanlar birkaç gün içinde bağımsızlık ilan edecek"

Katalonya yönetimi bağımsızlık ilanı için bölge parlamentosunun tarih belirleyeceğini duyurdu.

Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carlos Puigdemont yakında İspanya'dan bağımsızlıklarını ilan edeceklerini duyurdu. Puigdemont İngiliz BBC televizyonuna verdiği mülakatta en geç önümüzdeki hafta gerekli adımları atacaklarını söyledi. Madrid'deki merkezi hükümetin müdahalede bulunmasının hata olacağını belirten Puigmont Katalonya bölgesel yönetimi ile Madrid arasında görüşme yapılmadığını bildirdi.

1 Ekim'deki referandumda Katalonya'nın bağımsızlığı oylamaya katılanların ezici çoğunluğu tarafından kabul edilmişti. İspanya Anayasa Mahkemesi referandumun hükümsüz sayılmasına karar vermiş, İspanya hükümeti de bağımsızlık oylamasını geçersiz sayacağını duyurmuştu.

Katalonya'daki polis şiddetinin kınanıp, bağımsızlığın talep edildiği gösteriye yüz binlerce kişi katıldı. Bir günlük genel grev sırasında çoğu işyeri ve Barcelona metrosu kapalı kaldı.

Bağımsızlık karşıtlarının pazar günü Katalonya'nın İspanya'dan ayrılma planlarını protesto amacıyla gösteri düzenleyecekleri açıklandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.