Kayseri'de Suriyeli bir çocuğun taciz edilmesi sonrası sığınmacıların ev ve dükkanları ateşe verildi

Kayseri'de Suriyeli bir çocuğun taciz edilmesi sonrası sığınmacıların ev ve dükkanları ateşe verildi

Kayseri'de Suriyeli küçük bir kız çocuğuna yönelik taciz olayının ardından saldırganlar Suriyeli sığınmacılara ait ev ve dükkanlara saldırdı.

Kayseri'de Suriyeli sığınmacıları hedef alan saldırılarda çok sayıda ev, iş yeri ve araç zarar gördü.

Olaylar 5 yaşındaki bir kız çocuğunun taciz edildiğine dair iddiaların yayılmasının ardından patlak verdi. Suriye uyruklu küçük bir kız çocuğunun, yine Suriye uyruklu bir kişi tarafından taciz edildiği ifade edildi.

Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tacize uğrayan kız çocuğunun ve tacizi gerçekleştiren kişinin Suriye uyruklu olduğu belirtildi.

kayseri-1.jpg

Ancak olayın ardından çeşitli gruplar taciz olayını gerekçe göstererek, olayla ilgisi olmayan Suriyeli sığınmacılara ait evlere, iş yerlerine ve araçlara saldırmaya başladı.

Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinde kalabalık gruplar saldırdıkları evleri, iş yerlerini ve araçları ateşe verdi.

Olaylarda 10 polis yaralanırken çok sayıda ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi, birçok araç hurdaya döndü.

Olaylar esnasında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmentgazi Mahallesi'nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 10 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum."

Olaylar sırasında Suriyelilere ait olduğu iddia edilen araçları parçalayan bir kepçe operatörü görüntülendi:

Öte yandan İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek şunları söyledi:

"Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum."

Olayın ardından sabah saatlerinde bölgede oluşan hasarın görüntüleri medyada servis edildi.

kayseri.jpg

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum