Kitap | İslami Tebliğ Dersleri

Kitap | İslami Tebliğ Dersleri

"Bugün tebliğ vazifesini uygulamak isteyen kişinin nasıl bir alt yapıya sahip olması gerektiği, sahip olunması gereken ahlakı, tebliğ süreci gibi birçok konuya vakıf olması kişiyi başarılı olmaya sevk edecektir."

Kitap: İslami Tebliğ Dersleri

Yazar: Garip Sağlık

Yayınevi: Çığır Yayınları

Yayın Tarihi: 2024

Sayfa Sayısı: 228


"Hemen hemen her çağda yaşayan alimlerin ortak bir serzenişi vardır: 'Bugün insanlar İslam'ı gereği gibi yaşamıyorlar, çok sıkıntılı bir dönemde yaşıyoruz ve mutlaka bu sorunların çözümü için bir şeyler yapmalıyız.' Bugün de aynı şeyleri fazlasıyla söyleyebiliriz.

Ülkemizde insanların bir kısmı ciddi manada İslami bir birikim sahibidir. Bu 100 yılıdır baskı altında tutulmak istenen bir halkın, İslami yaşamı ayakta tutmak için sivil bir tepkisi olarak; evlerde, mağaralarda, ahırlarda ve günümüzde de dergâhlarda, medreselerde, derneklerde ve vakıflarda yapılan eğitimin sonucudur.

Başkasına nasihat etmek dünyanın en kolay işlerindendir. Ülkemiz insanları da konuşkan ve sohbeti seven bir gelenekten gelmişlerdir. İnsanlar anlatan kişinin anlattığı şeye bakmadan evvel anlatanın saygınlığına, güvenirliğine, söylediği şeyi uygulayıp uygulamadığına ve niyetine bakarlar.

Elbette bilgi sahibi olmak ile onu yaşamak ayrı şeylerdir. Bir şeyleri bilip yaşamayla onu bir başkasına aktarmakta ayrı şeylerdir. Her birinin incelikleri vardır elbette. İslami yaşantıyı ve en sonunda da güzel ahlakı diğer insanlara sunmak; Allah'ın rızasını elde etmeye, dünya hayatını doğru yaşamaya, toplumun birbirine sıkı sıkı sarılmasına, doğruların ikamesine ve yeryüzün imarı için ifsat edicilerle mücadele edilmesine sebep olur. Bu yüzden İslam'ın tebliği Müslümanların yapması gereken bir vazifedir.

Bugün tebliğ vazifesini uygulamak isteyen kişinin; bu konunun ne olduğu, kimlerin yapması gerektiği, yapacak kişinin nasıl bir alt yapıya sahip olması gerektiği, sahip olunması gereken ahlakı, tebliğ süreci gibi birçok konuya vakıf olması kişiyi başarılı olmaya sevk edecektir.

Zaman zaman tebliğ yapmanın zorlukları, değişen şartlar ve moral bozucu konuşmalar olmaktadır. Bu konunun da bir ilim olduğu ve birçok incelik içerdiği açıktır. Bu konu hakkında yapılan sohbetler ve verilen derslerden oluşan tecrübeyi bir kitaba dönüştürmek faydalı olacağı kanaatindeyim. Bu eser tebliğ ilmine giriş kitabı olarak görülebilir. Ve temel bir bakış sunduğundan bundan sonra okunacak her kitap akılda oturacak ve yapılacak her tebliğ gidilecek yolu tarif edecektir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum