Kritik isim Netanyahu'nun kabinesinden ayrılmaya hazırlanıyor

Kritik isim Netanyahu'nun kabinesinden ayrılmaya hazırlanıyor

İsrail'de muhalif liderlerden Benny Gantz'ın Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kurduğu savaş kabinesinden ayrılmaya hazırlandığı bildirildi.

İsrail merkezli Kanal 12, İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz'ın birkaç gün içinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükümetinden çekildiğini açıklayacağını bildirdi.

Bu ayın başlarında Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz, Netanyahu'nun Gazze'nin savaş sonrası yönetimi için bir plan sunmaması halinde kabineden ayrılacağını belirtmişti.

Kanal 12'ye göre Gantz'ın popülaritesi ise düşüşte. Yapılan son anketlerde Netanyahu'nun Gantz'ı geride bıraktığı ifade ediliyor. Böylece son bir yıl içerisinde yapılan anketlerde Netanyahu ilk kez Gantz'ı geçmiş oldu.

Öte yandan, savaş kabinesinde gözlemci olarak yer alan Knesset üyesi Gadi Eisenkot da, Netanyahu'nun güvenlik ve ekonomi konularında başarısız olduğunu söyledi ve yıl sonuna kadar seçimlere gidilmesi çağrısında bulundu.

Eski ordu komutanı Eisenkot, Netanyahu'nun sekizinci ayına giren Gazze savaşının karmaşıklığı konusunda dürüst olmak yerine Hamas'a karşı "tam zafer" sloganlarıyla vatandaşları yanılttığını savundu.

Eisenkot, Netanyahu'nun İran'ın nükleer programını durdurmak, Suudi Arabistan ile diplomatik bağları resmileştirmek ve ekonomiyi güçlendirmek gibi 2022 seçim kampanyasında verdiği sözleri yerine getiremediğini dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.