Kuveyt'in Mısır'a iade ettiği akademisyen cezaevinde can verdi

Kuveyt'in Mısır'a iade ettiği akademisyen cezaevinde can verdi

Kuveyt yönetimi tarafından Mısır'daki Abdulfettah es Sisi rejimine iade edilen Mısırlı akademisyenin cezaevinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısırlı bir akademisyen Kuveytli yetkililer tarafından Kahire'ye teslim edildikten birkaç yıl sonra cezaevinde hayatını kaybetti. Arabi21'in haberine göre, 67 yaşındaki Samir Yunus yaklaşık beş yıl önce Kuveyt tarafından Mısır'a iade edilmişti.

Mısır'ın Hilvan Üniversitesi'nde eski bir üniversite profesörü olan Yunus, 25 yılı aşkın bir süredir Kuveyt'te çalışıyordu. Sisi rejimi tarafından Müslüman Kardeşler teşkilatında liderlik pozisyonunda olduğu iddiasıyla aranan Yunus, gıyabında hapis cezasına çarptırılmış, bir süre sonra ise Kuveyt'ten Mısır'a iade edilmişti.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler'e bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi'nin eski sözcüsü Dr. Hamza Zavba sosyla medya üzerinden yaptığı açıklamada Kuveytli yetkilileri, Yunus'u Mısır'a iade ettikleri için eleştirdi.

Yunus'un cenazesinin normal bir şekilde yapılmasına da engel olunduğu, 28 Haziran gecesi Kafr eş Şeyh vilayetinde defnedildiği dile getirildi.

Mısır'da 2013 yılında gerçekleştirilen darbeyle beraber çok sayıda kişi siyasi suçlamalarla cezaevlerine atıldı. Halen 60 bini aşkın kişinin siyasi ve dini gerekçelerle cezaevlerinde tutulduğu Mısır’da bu kişilere yönelik işkence ve idam gibi ihlaller devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum