Kuveyt'teki yangında çoğu Hintli 50 kişi öldü

Kuveyt'teki yangında çoğu Hintli 50 kişi öldü

Yangın son dönemde Kuveyt'te yaşanan en büyük yangınlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, göçmen işçilerin kaldığı bir bloğu saran yangında ölenlerin çoğunun Hindistanlı olduğunu ve ölü sayısının 50'ye yükseldiğini söyledi.

Filipinli yetkililer, Kuveyt şehrinin güneyindeki altı katlı binadan siyah dumanların yükseldiği yangının ardından, ölenler arasında üç Filipinlinin de bulunduğunu söyledi.

Petrol zengini Kuveyt'in dört milyonu aşan nüfusunun büyük bölümünü, çoğu Güney ve Güneydoğu Asya'dan gelen, inşaat ve hizmet sektörlerinde çalışan yabancılar oluşturuyor.

Kuveyt'in güneyindeki Mangaf'ta Çarşamba günü şafak vakti yaklaşık 200 işçinin çalıştığı binanın zemin katında çıkan yangında onlarca kişi de yaralanmıştı.

Çarşamba günü 49 kişinin öldüğünün açıklanmasının ardından Dışişleri Bakanı Abdullah el-Yahya gazetecilere yaptığı açıklamada "yaralılardan biri gece hayatını kaybetti" dedi.

"Ölenlerin çoğunluğunu Hintliler oluşturuyor" diye ekledi.

"Başka milletler de var ama tam olarak hatırlamıyorum."

Hindistan Başbakanı Narendra Modi Çarşamba günü geç saatlerde X'te yaptığı bir paylaşımda ülkenin "bu korkunç yangın trajedisinden etkilenenlere yardım etmek için mümkün olan her şeyi yaptığını" söyledi.

Modi'nin ofisi, ölenlerin yakınlarına 200.000 rupi (2.400 dolar) ödeme yapılacağını duyurdu.

Hayatta kalanlara yardım etmek ve cesetleri ülkelerine geri götürmek üzere Hindistan hava kuvvetlerine ait bir uçakla bölgeye gelen Hindistan Dışişleri Bakanı Kirti Vardhan Singh, bazı kurbanların kimliklerinin belirlenmesi için DNA testi yapılması gerektiğini söyledi.

Singh Hint medyasına verdiği demeçte, "Bazı cesetler tanınmayacak kadar kömürleşmiş durumda, bu nedenle kurbanların kimliklerinin belirlenmesi için DNA testi yapılıyor" dedi.

Manila'da Göçmen İşçiler Dairesi üç Filipinlinin dumandan zehirlenerek öldüğünü, ikisinin durumunun kritik olduğunu, altısının ise yara almadan kurtulduğunu açıkladı.

Göçmen İşçiler Sekreteri Hans Leo J. Cacdac yaptığı açıklamada, "Durumu kritik olan iki kişinin aileleri ve ölen üç kişinin aileleri de dahil olmak üzere etkilenen tüm (işçilerin) aileleriyle temas halindeyiz" dedi.

Kuveytli yetkililer binanın sahibini olası bir ihmalden dolayı gözaltına aldı ve güvenlik kurallarına uymayan tüm blokların kapatılacağı uyarısında bulundu.

Yangın, Irak ve Suudi Arabistan'a sınırı olan ve dünyanın bilinen petrol rezervlerinin yaklaşık yüzde yedisine sahip Kuveyt'te görülen en büyük yangınlardan biri.

2009 yılında, intikam almak istediği anlaşılan Kuveytli bir kadının, kocasının ikinci bir eşle evlendiği bir düğün töreninde çadırı ateşe vermesi sonucu 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.