Kuzey Kore askerleri Ukrayna'da savaşıyor mu?

Kuzey Kore askerleri Ukrayna'da savaşıyor mu?

Güney Kore Savunma Bakanı Kim Yong-hyun Kuzey Kore'nin Rusya'yı desteklemek için Ukrayna'ya asker göndermesinin 'yüksek bir olasılık' olduğunu ifade etti.

Kremlin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya karşı Rusya'ya yardım etmek üzere bazı askeri personelini bölgeye göndermiş olabileceği ve daha büyük bir konuşlandırmayı değerlendiriyor olabileceği yönündeki iddialarını reddetti.

Güney Kore Savunma Bakanı Kim Yong-hyun bu hafta Kuzey Kore'nin Ukrayna ile savaşta Rusya'ya yardım etmek üzere asker göndermesinin “yüksek bir olasılık” olduğunu ifade etmişti.

Kim ayrıca parlamentodaki bir oturumda Kuzey Koreli subayların Ukrayna'nın Rus güçlerinin kontrolündeki bir bölgeye düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğüne dair haberlerin de büyük olasılıkla doğru olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya savaşmak üzere asker gönderip göndermediği sorusu üzerine gazetecilere “Bu da bir başka yalan habere benziyor” dedi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.