Kuzey Kore ordusunun sınır ihlalleri sürüyor

Kuzey Kore ordusunun sınır ihlalleri sürüyor

Kuzey Kore askerlerinin sınır hattını geçmesi sonrasında Güney Kore ordusunun uyarı ateşi açtığı bildirildi.

Güney Kore ordusu, birkaç Kuzey Kore askerinin kısa süreliğine sınırı geçmesinin ardından uyarı ateşi açtığını ve bunun bu ay yaşanan üçüncü olay olduğunu açıkladı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayın Perşembe günü saat 11:00 sularında Kuzey Koreli askerlerin Askerden Arındırılmış Bölge'nin (DMZ) ortasından geçen Askeri Sınır Çizgisi'ni geçmeleri üzerine meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada "Ordumuzun uyarı yayınları ve uyarı atışlarının ardından Kuzey Kore askerleri kuzeye doğru geri çekildi" denildi.

Benzer olaylar 9 Haziran ve 18 Haziran günleri de yaşanmıştı. Güney Kore'nin "yanlışlıkla yaşandığını" belirttiği her iki olayda da Kuzey Kore askerleri uyarı ateşi açıldıktan sonra hızla geri çekilmişti.

İki ülke arasındaki 248 kilometrelik sınır, dünyanın en askerileşmiş bölgelerinden biri. 4 kilometre genişliğindeki bölgenin her iki tarafında da dikenli teller, tank tuzakları, yaklaşık 2 milyon mayın ve askeri birlikler bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.