"Kuzey Kore Ukrayna'ya 12 bin asker gönderecek"

"Kuzey Kore Ukrayna'ya 12 bin asker gönderecek"

Kuzey Kore'nin Rusya saflarında savaşmak üzere Ukrayna'ya 12 bin asker göndereceği öne sürüldü.

Güney Kore istihbarat ajansı, Kuzey Kore'nin Ukrayna'da Rusya saflarında savaşmak üzere 12 bin asker göndermeye hazırlandığını ve Seul'ün bunu "ciddi bir güvenlik tehdidi" olarak nitelendirdiğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky daha önce istihbarat bilgilerine dayanarak 10 bin Kuzey Kore askerinin savaşa katılabileceğini söylemişti.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol Cuma günü bir güvenlik toplantısı gerçekleştirdi ve uluslararası toplumun mevcut tüm araçlarla karşılık vermesi gerektiğini ifade etti.

Yoon'un ofisinden yapılan açıklamaya göre Cuma günkü güvenlik toplantısına Güney Kore Ulusal Güvenlik Ofisi, Savunma Bakanlığı ve Ulusal İstihbarat Servisi'nden önemli yetkililer katıldı.

Öte yandan Kuzey Kore'nin gönderdiği askerlerden ilk kısmının ülkeden ayrıldığı ve kısa bir süre içerisinde cephe hattına ulaşacakları öne sürüldü.

Rusya'nın doğu bölgesinden bir askeri kaynak bu hafta BBC Rusça servisine yaptığı açıklamada, bölgeye çok sayıda Kuzey Korelinin geldiğini ve Vladivostok'un kuzeyindeki Ussuriysk yakınlarındaki askeri üslerden birine yerleştirildiklerini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.