Libya Merkez Bankası başkanı ülkeden kaçtı

Libya Merkez Bankası başkanı ülkeden kaçtı

Libya Merkez Bankası Başkanı Sadık el Kebir'in "can güvenliği endişesi" nedeniyle ülkeyi terk ettiği bildirildi.

Financial Times'ın Cuma günü bildirdiğine göre Libya Merkez Bankası Başkanı Sadık el Kebir, kendisinin ve diğer üst düzey banka çalışanlarının "silahlı milislerin olası saldırılarından” canlarını korumak” için ülkeyi terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kebir gazeteye telefonla yaptığı açıklamada “Milisler banka çalışanlarını tehdit ediyor, korkutuyor ve bazen işe gitmelerini engellemek için çocuklarını ve akrabalarını kaçırıyor” dedi.

Kebir ayrıca geçici Başbakan Abdulhamid Dibeybe'nin kendisini başka biriyle değiştirme girişimlerinin yasadışı olduğu ve Merkez Bankası'nın kontrolüne ilişkin Birleşmiş Milletler tarafından müzakere edilen anlaşmalara aykırı olduğunu söyledi.

Libya Merkez Bankası'nın kontrolüne ilişkin kriz, Türkiye ve Rusya'nın desteğini alan doğu ve batı fraksiyonları arasında bölünmüş olan önemli bir petrol üreticisi olan ülkede bir başka istikrarsızlık düzeyi yaratıyor.

Libya'daki BM Destek Misyonu bu hafta başında tek taraflı kararların askıya alınması, petrol sahaları üzerindeki mücbir sebeplerin kaldırılması, gerginliğin ve güç kullanımının durdurulması ve Merkez Bankası çalışanlarının korunması çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir Merkez Bankası çalışanı Libya'daki milis gruplarca kaçırılmış, bankanın faaliyetlerini durdurması ve yapılan çağrılan sonucunda kaçırılan kişi serbest kalmıştı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
7 Yorum