Libya'daki Sudanlı silahlı gruplar arasında çatışma

Libya'daki Sudanlı silahlı gruplar arasında çatışma

Libya'nın güneyinde varlık gösteren Sudanlı silahlı gruplar arasında çatışmalar çıktığı bildirildi.

Sudan Tribune'ün askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre Cumartesi günü Minni Minawi liderliğindeki Sudan Kurtuluş Hareketi/Ordusu (SLM/A-MM) ile Libya topraklarında Devrimci Uyanış Konseyi'nden ayrılanlar arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Her iki taraftan da ölen ve yaralananlar oldu.

Sudan Tribune'e bilgi veren kaynaklar, Devrimci Uyanış Konseyi'nden ayrılan General Muhammed Bahit Ajab ed Dur'a bağlı güçlerin Sudan topraklarına girmeye çalışan SLM/A-MM unsurlarının saldırısını püskürttüğünü bildirdi. Libya içindeki Belence bölgesinde meydana gelen saldırıda SLM/A-MM ağır kayıplar verdi.

Devrimci Uyanış Konseyi'ne bağlı grubun 15 askeri araç, dört ikmal kamyonu ve mühimmat ele geçirdiği ve birkaç askeri esir aldığı bildirildi. Raporda General ed Dur'un Sudan'daki Hızlı Destek Kuvvetleri'ni (HDK) desteklediği, Devrimci Uyanış Konseyi Başkanı Musa Hilal'in ise Sudan ordusuyla aynı safta yer aldığı belirtiliyor.

Ed Dur güçleri geçen hafta Libya'dan çekilmeye ve Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşir'de çatışmalara giren HDK'yi desteklemek üzere Sudan'a gitmeye başlamıştı.

BM raporları binlerce Sudanlı savaşçının Libya'nın çeşitli şehirlerinde Halife Hafter'e bağlı güçler içinde faaliyet gösterdiğini belirtiyor. Ancak Nisan 2023 ortalarında Sudan'da savaşın patlak vermesinin ardından bazı askeri gruplar savaşan tarafları desteklemek üzere Sudan topraklarına çekilmeye başladı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.