Lordlar Kamarası'nden Brexit'e ikinci fren: Parlamento onayı kararı

Lordlar Kamarası'nden Brexit'e ikinci fren: Parlamento onayı kararı

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını öngören Brexit kararı, Lordlar Kamarası'nda ikinci kez değişikliğe uğradı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması anlamına gelen Brexit yasa tasarısı parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası’nda ikinci kez değişikliğe uğradı. Lordlar Kamarası’nda yapılan oylamada İngiltere ile AB arasında varılacak anlaşmanın son halinin parlamentonun onayına sunulmasına karar verildi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin milletvekili Lord Peter Hain, “Bu benim siyasi kuşağımın en bölücü meselesi ve bu konu gelecekte de bölücü olmaya devam edecek. Halka son sözü söyleme hakkı tanıyan bir referandumun nihai karar için ülkeyi bir araya getireceğini düşünüyorum. Referandumla başlatılan bu süreç bir referandumla sonlandırılmalı ve dolayısıyla da bu değişikliği destekliyorum.” dedi.

Bu değişikliğe göre Başbakan Theresa May’in Brexit müzakerelerin ardından Avrupa Birliği ile yapacağı anlaşmayı İngiliz parlamentosunun her iki kanadında da onaylatması gerekecek.

Lordlar Kamarası geçen hafta da Brexit yasa tasarısında, İngiltere’de bulunan AB vatandaşlarının haklarını güvenceye almaya dönük bir değişikliği kabul etmişti.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.