Lübnan-İsrail sınırında çatışmalar şiddetleniyor

Lübnan-İsrail sınırında çatışmalar şiddetleniyor

Lübnan ile İsrail arasındaki sınır hattında çatışmaların son günlerde şiddetlendiği ifade edildi.

Lübnan-İsrail sınır hattında çatışmalar şiddetlenirken tarafların kapsamlı bir savaşa sürüklendiği düşüncesi güçleniyor.

Hizbullah'ın İsrail'e yönelik roket atışlarına karşılık olarak İsrail'in Lübnan içerisinde gerçekleştirdiği bombardımanlar her geçen gün daha da şiddetli bir hal alıyor.

Geçtiğimiz süreçte Hizbullah Lübnan üzerinde İsrail'e ait bir insansız hava aracını düşürmüş, bu olay İsrail'in Lübnan'daki bombardımanlarını yoğunlaştırması sonucunu doğurmuştu.

Buna karşılık olarak Hizbullah geçtiğimiz gün İsrail'in Hayfa kentine roket fırlattı. Roket İsrail hava savunması tarafından düşürüldü. Bu girişime misilleme olarak İsrail'in dün düzenlediği bombardımanda ise Hizbullah'ın saha komutanlarından Talib Sami Abdullah ve diğer 3 Hizbullah mensubu öldürüldü. Sami Abdullah'ın İsrail sınırı ile Litani Nehri arasındaki bölgeden sorumlu olan Hizbullah biriminin komutanı olduğu ifade edildi.

Hizbullah bugün sabah saatlerinde bu saldırıya misilleme yaparak İsrail kuzeyine yaklaşık 100 roket ateşledi. Ateşlenen roketlerin büyük bölümü İsrail hava savunma sistemlerince düşürüldü, İsrail'de hasar ya da can kaybı rapor edilmedi.

Söz konusu saldırılarla birlikte taraflar arasındaki çatışmaların daha da yoğunlaşması bekleniyor.

Bir süredir sınır hattında artan gerilimin kapsamlı bir savaşa dönüşmesi ihtimaline yönelik endişe artıyor.

İsrailli yetkililer son günlerde "Lübnan'a saldırmaya hazır oldukları" yönünde açıklamalarda bulunuyor.

İsrail ordusuna yakın kaynaklar ise bölgede bir kara saldırısının Eylül ayında başlayabileceği görüşünde.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.