Lübnan savaşa mı sürükleniyor?

Lübnan savaşa mı sürükleniyor?

Lübnan'da sınır hattında artan çatışmalar ülkenin yeni bir savaşa sürüklendiği endişesini de beraberinde getirdi.

Lübnan-İsrail sınırında çatışmalar son haftalarda artış gösteriyor.

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik bombardımanları şiddetlenirken, Lübnan'dan İsrail'i hedef alan saldırılar da hızlanıyor.

Hamas, Hizbullah ve Cemaat-i İslamiyye'nin roket ve insansız hava aracı saldırıları İsrail'in kuzey kesimlerini hedef alıyor.

Son olarak bu saldırılarla hedef alınan bölgelerde geniş çaplı yangınların çıkmasının, bölgedeki çatışmaların seviyesini artıracağı düşünülüyor.

İsrailli kaynaklar, İsrail ordusunun en geç Eylül ayına kadar Lübnan'da bir kara harekatı başlatmaya hazırlandığı görüşünde.

Bölgede çatışmaların günden güne şiddetlenmesi de söz konusu iddiaları doğrular nitelikte.

İsrail'in bölgedeki saldırıyla Lübnan güneyindeki silahlı grupları Litani Nehri'nin kuzeyine kadar itmeyi ve burada bir tampon bölge oluşturmayı amaçladığı düşünülüyor.

Çatışmaların durması için ABD ve Fransa'nın da aracılık ettiği görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında şimdiye dek en az 80'i sivil olmak üzere yaklaşık 450 kişi hayatını kaybetti. Bunlar arasında Hamas, Hizbullah ve Cemaat-i İslami mensupları da bulunuyor.

İsrail tarafında ise göre 14'ü asker ve 11'i sivil olmak üzere 25 kişi öldü.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum