Lübnan'da ateşkes sona erdi
Lübnan'da 18 Şubat ile birlikte İsrail-Hizbullah ateşkesi resmen sona ermiş oldu.
İsrail ile Hizbullah arasındaki ateşkes bugün itibarıyla sona erdi.
İsrail Güney Lübnan'ı büyük ölçüde terk ederken beş stratejik noktada asker bulundurmaya devam ediyor.
Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, İsrail birliklerinin Pazartesi günü bazı sınır köylerinden çekilmeye başladığını, ancak kilit bölgelerde kalmaya hazır göründüğünü ifade etti. AFP'ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Lübnan ordusu ilerledikçe İsrail güçleri Mays el Cebel ve Blida gibi sınır köylerinden çekilmeye başlıyor" dedi.
İsrail ordusu Lübnan'dan çekilmeyecek
Binlerce kişi 27 Kasım'daki ateşkesten bu yana evlerine dönmek için bekliyor. Şimdiye dek bölge halkının evlerine geri dönmesine izin verilmedi.
Birçok sınır kasabası ve köyü, yerinden edilmiş sakinlere güvenli dönüşlerini garanti altına almak için geri dönmeden önce Lübnan ordusunun orada konuşlanmasını beklemeleri çağrısında bulundu.
İsrail'in bazı noktalardan çekilmemesinin ardından çatışmaların devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.
İsrail bu noktalarda süresiz olarak kalacağını ifade ediyor.
Kaynak: Mepa News