Lübnan'da Hamas komutanına suikast

Lübnan'da Hamas komutanına suikast

İsrail Lübnan'ın güneyinde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın bir komutanına suikast düzenledi.

İsrail dün Lübnan'ın güneyinde bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

Sayda kentinde bir aracı hedef alan saldırıda Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki sorumlularından biri yaşamını yitirdi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Muhammed İbrahim Şahin isimli Kassam komutanının Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde aracına düzenlenen İsrail hava saldırısında hayatını kaybettiğini doğruladı.

İsrail ordusu Şahin'in Lübnan'da Hamas'ın önde gelen isimlerinden biri olduğunu ve İsrail'e yönelik roket saldırılarından sorumlu olduğunu belirtti.

Suikast, İsrail'in Lübnan'da ve Gazze Şeridi'nde çok sayıda ateşkes ihlali yapmakla suçlandığı bir dönemde gerçekleşti.

İsrail daha önce de Lübnan'da birçok Hamas liderine suikastlar gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.